معرفی تاج خروسی وحشی و خواص درمانی آن
ادرارآور و تصفیه کننده خون میباشد. در ضمن برای بواسیر، قطره قطزره ادرار کردن دردناک نیز مفید است. در استعمال خارجی له شده برگهای گیاه التیامبخش بعضی از زخمهای سطحی میباشد.
نویسنده: صمصام صانعی
تاج خروسی بیش از 60 گونه مختلف وحشی و پرورشی دارد. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک گونه وحشی از آنها اشاره شده است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نام علمی:
Amaranthus caudatus L.، نام فرانسه Amarante و نام انگلیسی آن Amaranth میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی و در کتب طب سنتی، تاج خروسی، تاج خروس دمگربهای و باروتک نامیده شده است.تیره گیاه:
تاج خروس Amaranthaceaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است یکساله به ارتفاع حدود 80 سانتیمتر و برگهای آن سبز براق، تخم مرغی شکل و نوک تیز میباشند. در انتهای شاخه، گل دهنده و گلهای آن به صورت خوشهی، آویزان و به شکل دُم روباه و رنگ گلها اغلب قرمز و به ندرت سفید میباشد. میوهاش خشک و در آن یک دانهی سخت، لیز و براق وجود دارد.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک است.رویش جغرافیایی:
در نواحی گرم و مرطوب اغلب کشورها و ایران انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در برگها:
نیترات پتاسیم، اکسالیک اسید و... در برگهای گیاه تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
برگ، دانه و گل.نحوه مصرف:
معمولاً به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند.خواص درمانی:
ادرارآور و تصفیه کننده خون میباشد. در ضمن برای بواسیر، قطره قطزره ادرار کردن دردناک نیز مفید است. در استعمال خارجی له شده برگهای گیاه التیامبخش بعضی از زخمهای سطحی میباشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}